7 Şubat 2018 Çarşamba

AYDOS ORMANI ÇEVRESİ TURU-35 K



FAALİYETİN ADI: AYDOS ORMANI ÇEVRESİ TURU-35 K

YAPILAN KİLOMETRE: 35 K

FAALİYET TARİHİ: 7 ŞUBAT 2018

KATILIMCILAR: Ayhan KILIÇ, Şenay KILIÇ

FAALİYETİN UYGULANIŞI: Yarım günde İstanbul içinde yükseltisi fazla olabilecek bir rota yapmak istiyorduk. Tabi İstanbul'un en yüksek olma unvanını taşıyan Aydos Tepesi bu işe en uygun yerdi. Bize yakın olması da bir başka avantajdı. Çok soğuk olmasın diye hazırlıklarımızı yapıp, sabah dokuz itibariyle yola çıktık. Esentepe sonrası da çıktığımız en yüksek nokta olan 275 metreye kadar sürekli tırmandık. Zaten istediğimiz de bu tarz bir sürüş yapmaktı. Tur sırasında tam Aydos Kalesi'nin altında ve Samandıra-Kartal yönüne dönmeden iki kere çay molası verdik. Bağlantı yollarından Uğur Mumcu- Aydos giriş yoluna girene kadar da trafik nedeniyle biraz kontrollü yol aldık. Uğur Mumcu'ya ulaştığımızda ise tam daireyi dönmüş olduk ve sabah çıktığımız yoldan keyifli bir şekilde inerek evimize ulaştık.

ROTA GÜZERGAHI: Kartal-Esentepe-Soğanlık-Uğur Mumcu-Yakacık-Aydos-Sultanbeyli-Uğur Mumcu-Esentepe-Kartal

FAALİYET BOYUNCA BİSİKLETLE ÇIKILAN TOPLAM İRTİFA:  625 Metre

FAALİYET BOYUNCA BİSİKLETLE İNİLEN TOPLAM İRTİFA: 700 Metre

ÇIKILAN EN YÜKSEK YER:  275 Metre

MAKSİMUM HIZ: 42 km/sa

ORTALAMA HIZ: 10,1 km/sa

MAKSİMUM EĞİM: % 12

ORTALAMA EĞİM: % 3,4

HAVA DURUMU: Güneşli.

FAALİYET SIRASINDA YAŞANAN KAZA YA DA TEKNİK ARIZA: Hava koşulları nedeniyle zemindeki ıslaklık nedeniyle bisikletin bir iki kez kayması sonucunda herhangi bir teknik arıza yaşanmamıştır.

ETAPTA KARŞILAŞILAN DİĞER BİSİKLETLİ EKİP SAYISI:Sıfır.

ETAP ÖZELLİKLERİ: Etap E-5 sonrası Uğur Mumcu'ya kadar ve Yakacık sonrası  güzel yükseltiler barındırıyor. Sonrası ara ara iniş çıkış ve sona doğru güzel bir inişle bitiyor. Tabi şehir içi olduğundan dolayı trafik yer yer yoğunluk gösteriyor. Orman kenarında ormandan taşan köpeklerin sayısı bir hayli fazla.

KATILIMCI GÖRÜŞÜ: Rota şehir içinde çıkış yapabileceğimiz nadide yerlerden biri olarak çok hoşuma gitti. Özellikle Yakacık'tan Aydos tabelasına doğru döndüğümüzde karşılaştığımız eğim oldukça doyurucuydu. Sonrası hep ormanın dibinde ilerlemek de güzeldi. Fakat bir gün öncenin yağışından yerlerde oluşan ya da ağaçlardan dökülen bazı şeylerden zeminde oluşan kayganlık tırmanış sırasında biraz dikkatli olmamızı gerektirdi. Bu turda katlanan bisikletlerimizin tırmanıştaki performansını da test etmiş olduk. Eğimin çok iyi olduğu yerlerde bile sorun yaşamadık. O sebeple hoşumuza gitti. Hatta hafiflikleri nedeniyle tırmanışta daha rahat gittiğimizi söyleyebilirim. Rotada yer yer artan trafik seyir halinde olduğumuz sıralarda biraz daha dikkatli olmamızı gerektirdi. Bunun dışında tırmandığımız tepelerden, yaşadığımız yere çöken kötü havayı görmek de bizi biraz üzdü. Trafikten kurtulmak adına bir pazar günü sabah erken saatte yapılabilecek bir rota. Hatta daha sıcak havalarda zemini kuru olan Aydos ormanı da dahil edilerek tur çeşitlendirilebilir. Yalnız böyle bir tur yapıldığında orman içinde sayıları oldukça fazla olan köpekler de dikkate alınmalıdır. Erkenden yapılıp, öğleden sonra günün değerlendirebileceği bir tur. Deneyecek olanlara şimdiden iyi sürüşler.

FAALİYET İÇİN KİŞİ BAŞI YAPILAN HARCAMALAR: 4 tl

ŞENAY KILIÇ


ROTAMIZ
ROTAMIZ
YÜKSELTİ EĞRİMİZ
YÜKSELTİ EĞRİMİZ
 TURDAN FOTOĞRAFLAR

YAKACIK SONRASI KARŞILAŞTIĞIMIZ BİR ÇEŞME 


AYDOS'A DOĞRU TIRMANIRKEN BİR MOLA ANI

AĞAÇLARIN ARASINDAN YOL ALDIĞIMIZ BİR AN
AYDOS KALESİ'NİN GİRİŞİNDEYİZ
DÖNÜŞ YOLUNDA UĞUR MUMCU'NUN HEMEN ALTLARINDAYIZ


Hiç yorum yok: